Annons


i&m - invandrare och minoriteter startsida

   IN ENGLISH | KONTAKT
 
   STARTSIDA       OM OSS       ARKIV       SPECIAL       LÄNKAR       BESTÄLL   


 

Special

Aktuellt: Ensam...


Numret ”Ensam…” (5-6/2010) är ett temanummer om flyktingbarn med särskilt fokus på ensamkommande flyktingbarn. Många har svåra minnen med sig och bär på både sorg, saknad och skuld, men också ambitioner och förhoppningar. I numret diskuteras hur flyktingbarnen ska bemötas, utifrån vilka principer beslut ofta tas och vad det innebär att lämna sitt land och sin familj samt förmågan att läka.

mer info

Aktuellt: Ensam...
 

Boendepaket:


Stadsutveckling är en aktuell fråga i hela Europa. Men hur byggs socialt och ekonomiskt långsiktigt hållbara städer? Hur bryts den fysiska och mentala segregationen mellan innerstad och förort? I ”Boendepaketet” ingår två temanummer med artiklar som lyfter fram olika sätt att hantera dessa frågor. Mer om "Boendepaketet" nedan...

mer info

Boendepaket:
 

Boendepaket:


I ”Stadsliv”, 5/2008 diskuteras stadsutveckling ur det sociala perspektivet. Hur byggs mänskliga miljöer och ett hållbart samhälle för alla? ”Mitt hem – min borg”, 4-5/2007, är ett dubbelnummer om hur miljonprogrammens nödvändiga upprustning öppnar möjligheter. Men tar vi dem tillvara?

mer info

Boendepaket:
 

Hälsopaketet/Hur mår du?


”Hur mår du?” (4-5/2009) handlar om hur samhället och vården ser på och bemöter psykisk (o)hälsa bland migranter och deras barn. Läs om faktorer som påverkar hur människor mår och nödvändigheten av interkulturellt tänkande, då psykisk (o)hälsa uttrycks på olika sätt. Temanumret ”Hur mår du?” kompletterar det tidigare numret om hälsa ”Smärta eller kultur?” Båda kan köpas till paketpris eller var och en för sig.

mer info

Hälsopaketet/Hur mår du?
 

Hälsopaketet/Smärta eller kultur?


Temanumret "Smärta eller kultur?" (5-6/2004) är ett 84-sidigt dubbelnummer om hälso- och sjukvården ur ett etniskt perspektiv. Den centrala frågan är mötet mellan patienten och vården. Numret kan vara till stor nytta för alla som redan arbetar inom vården - eller som utbildar sig till ett vårdyrke.

mer info

Hälsopaketet/Smärta eller kultur?
 

Lära i verkligheten


I dagens skola blandas olika kulturella, sociala och religiösa värderingar – men hur ska man närma sig de problem och utmaningar som detta innebär? ”Lära i verkligheten” heter ett specialnummer av tidskriften i&m som har interkulturell undervisning som tema.

mer info

Lära i verkligheten
 

Med förskolan i fokus


Förskolan ska bemöta varje barn utifrån deras eget kulturella arv. Men osäkerhet om vad det innebär i praktiken leder till att pedagogerna ofta betonar det annorlunda. Detta är ett temanummer om pedagogiken och föräldrarnas roll i förskolan och under de första skolåren.

mer info

Med förskolan i fokus
 

Nyckeln till integration?


– ett specialnummer om kulturmöten i det svenska samhället. Var och på vilka premisser sker dessa möten? Vilka är aktörerna? Hur ser hindren ut och på vilket sätt kan man gå vidare? Detta specialnummer ger bakgrund och perspektiv till dagens integrationsdebatt. Läs ”Nyckeln till integration?” när du söker argumenten för att kunna påverka, övertyga eller agera, när du behöver fakta mot fördomar!

mer info

Nyckeln till integration?
 

Paket: Folk och gränser i Europa


Denna samling på tre tidskrifter ger fördjupad kunskap om förändringarna i Europa under 1990-talet då ett femtontal nya stater bildades. Gamla etniska konflikter och en stark nationalism väcktes till liv och den politiska kartan ritades om.

mer info

Paket: Folk och gränser i Europa
 

   
Extra
Här lägger vi ut angelägna och analyserande artiklar som publicerats i i&m.
Vi flaggar också för intressanta evenemang, både egna och andras.

LÄS...
i&m:s dokumentation av

"Nordisk konferens om lärande och interkulturella möten", Mälardalens högskola 20112012 ett år fullt av särskilda dagar – kring liv och död, glädje och sorg,
drömmar och längtan!
Till almanackan!David Schwarz, grundare av tidskriften i&m, Invandrare & Minoriteter
Läs också om David Schwarz i artiklarna: "Mannen med en idé" i&m nr 3/1996 och "Optimism och orosmoln" i&m nr 1/2004

Artiklar:
Läs Mellan mångfald och rasism", Arne Ruths artikel om de framväxande konflikterna i Europas stora städer.


 
 
Kulturtips!
Ta gärna en titt på några andra tidskrifter som vi på i&m, Invandrare & Minoriteter gillar. Exempelvis Expo, Fjärde Världen och Tidningen Opsis Barnkultur.

i samarbete med tidningsbutiken.se

 

Copyright i&m 2006. All rights reserved.

Powered by iPublishing